Редактор: Юлия Георгиева e-mail: [email protected]кадър Нова твРешението на това хората да

...
Редактор: Юлия Георгиева e-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bgкадър Нова твРешението на това хората да
Коментари Харесай

Д-р Хасърджиев: Ако искаме нормална икономика, държавата трябва да инвестира в безплатни ковид изследвания за хората

Редактор: Юлия Георгиева 

e-mail: [email protected]

кадър Нова тв

Решението на това хората да си получат европейските коронавирус документи, е едно - електронизация на всички процеси в опазването на здравето. Грешки се получават и в най-хубавите страни, когато има човешки фактор. А ние в България напълно подвластен от този човешки фактор. Електронизацията остава на назад във времето, а даже коронавирус не ни оказа помощ да си научим уроците и да стане ясно, че когато има писане на ръка, когато един човек има доста писане и колкото и да се старае, когато стотици хора минават през него, рано или късно неточности се позволяват. Сега казусът е какво да вършим с хората, които са минали през заболяването или са имунизирани, а това някъде не е отразено и те не могат да си получат документите.

Това разяснява в ефира на Нова доктор Станимир Хасърджиев от Национална пациентска организация.

Като че ли българинът не е привикнал толкоз доста да работи с електронни устройства, изключително в опазването на здравето ни обстановката е доста надалеч в сравнение с в една междинна европейска страна, уточни той.

Миналата седмица ние обсъдихме казуса със здравния министирът и той ни увери, че в последна сметка ще предприеме някакви дейности. Съветвам хората след всяка доза ваксина да се твърдят, че се означават вярно в документите. А където има проблем хората да алармират незабавно пациентските организации, с цел да се задействат от администрацията, уточни лекарят.

До момента не съм чул да има някакво съществено решение на въпроса. Никаква концепция не виждам по какъв начин ще се подобрят нещата в администрацията и измежду политиците, добави той.

Още когато Европейската комисия заприказва за тези документи за да улесни хората при пътуванията, а не за дискриминация, прикани страните да обезпечат гратис проучване на популацията. Ако желаеме да върви стопанската система обикновено, страната би трябвало да влага в това, посочи Хасърджиев.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР